Tips για το καλοκαίρι

Διαβάστε παρακάτω μερικές συμβουλές και ιδέες για να έχετε ένα διασκεδαστικό καλοκαίρι!


1. Είστε στην παραλία; Φτιάξτε κάστρα από άμμο!

Θα χρειαστείτε:

1-2 κουβαδάκια

1 Φτυάρι

(προαιρετικά) 1 ειδικό πλαστικό "κουβαδάκι" σε σχήμα κάστρου                                                                                                                       Πώς να το κάνετε:

Πηγαίνετε στην ακρογιαλιά και φτυαρίστε την υγρή άμμο (προσοχή, την άμμο πιο μετά από εκεί που σκάει το κύμα) και γεμίστε το κουβαδάκι με αυτή.

Χτυπήστε το κουβαδάκι κάτω ώστε να στερεοποιηθεί η άμμος. Άμα βγάλει ρωγμές, καλύψτε με παραπάνω άμμο και ξαναδοκιμάστε.

Κρατήστε το κουβαδάκι από τα πλαϊνά και αναποδογυρίστε το απότομα. Χτυπήστε ελαφρώς με το φτυαράκι και αφαιρέστε το κουβαδάκι με έναν αργό αλλά σταθερό ρυθμό. 

Το κάστρο σας είναι έτοιμο! Θέλετε να κάνετε καστροπολιτεία; Τότε λοιπόν φτιάξτε κι άλλα κάστρα επαναλαμβάνοντας τα παραπάνω βήματα. Στη συνέχεια, χτίστε ένα τείχος σπρώχνοντας με τα χέρια σας την άμμο ώστε να γίνει σταθερό. Έπειτα, αν τα χτίσατε στην ακρογιαλιά, σκάψτε μία τάφρο με το φτυαράκι σας για να πέφτουν τα κύματα εκεί μέσα και να μην αλλοιώνονται τα κάστρα σας.  
2. Φτιάξτε μια πανέμορφη κατασκευή! 

Θα χρειαστείτε:

Πινέλα                                                                                                    Μπογιές (Τέμπερες προτιμότερα)

Μια γερήηηη δόση κουράγιου και υπομονή

Δοκιμάστε το!

Έχετε βουτήξει στη θάλασσα και έπειτα δεν ξέρετε τι να κάνετε; Γιατί όχι να ξεκινήσετε μια καινούργια κατασκευή;

Συλλέξτε πέτρες από την παραλία (προσπαθήστε να είναι όσο το δυνατόν πιο λείες και πιο λευκές) και στη συνέχεια αφήστε τες να στεγνώσουν καλά. Δεν είναι τόσο απλό όσο νομίζετε, μπορεί να πάρει και ώρες.

Μόλις φτάσετε στο σπίτι, ξεκινήστε το πιο δύσκολο στάδιο της δουλειάς αυτής: το..... βάψιμο!!! Ξεκινήστε να ζωγραφίζετε ή να γράφετε πάνω στις πέτρες με τα πινέλα. Όσο περισσότερες έχετε μαζέψει, τόσο το καλύτερο αλλά και το πιο κουραστικό! Εάν έχετε άλλα άτομα στο σπίτι, πείστε τους να βοηθήσουν. Θα γίνουν ακόμα πιο όμορφες! Μόλις το τελειώσετε, θα έχετε έτοιμα διακοσμητικά για να ομορφύνει το σπίτι σας !

3. Μένετε στο σπίτι διακοπές; Ιδού η λύση! Ένα διασκεδαστικό οικογενειακό παιχνίδι εντός σπιτιού! Κυνήγι θησαυρού!

                                    Μην το χάσετε!

Παιχνίδι για 2-6 άτομα

Ηλικίες: 5-99 ετών

Πώς παίζεται:

Ένας ενήλικας στην οικογένεια κρύβει τα στοιχεία, τα οποία γράφουν μέσω ενός γρίφου πού θα βρεθεί το επόμενο. Στο τέλος του παιχνιδιού η επιβράβευση ορίζεται από εσάς. Εάν έχετε στο σπίτι σας ένα μπάνιο, μία κρεβατοκάμαρα, ένα ή δύο παιδικά δωμάτια, μία κουζίνα και ένα σαλόνι, τότε το παιχνίδι ξεκινάει!
Επίσης, αν θέλετε, κατεβάστε το προσχέδιο και εκτυπώστε το!

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να το εκτυπώσετε, στείλτε e-mail στο info@kryptografisi.gr

Αν έχετε άλλες ιδέες για το καλοκαίρι, σας ακούμε! Γράψτε τες στα "σχόλια"



 

























Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

'Ενωση Χαρούμενης Ανάγνωσης - μια ανοιξιάτικη πρωτοβουλία της Έ.Χ.Η

Καλοκαιρινό φιλανθρωπικό bazaar της Ένωσης Χαρούμενης Ημέρας

Christmas songs - Piano by Stavros για φιλανθρωπικό σκοπό